VARFÖR KALLAR VI OSS BUSINESS SHERPAS?

 

Under en resa till Nepal lärde vår vd Johan Martinsson känna ett antal guider ur den etniska gruppen sherpas. Han blev oerhört inspirerad av deras förmågor, lojalitet och förhållningssätt till livet. Den roll de spelar för att hjälpa klättrare nå toppen har starka likheter med affärsvärlden. Därför ställde vi oss frågan: Skulle vi själva ha nått toppen utan en Business Sherpa? Madicon samarbetar med Mega Adventures International (MAI)/Hike for Nepal för att lära oss mer om likheter och skillnader mellan att nå bergstoppar och affärsmässiga topprestationer.

VÅRA BUSINESS SHERPAS

 

 

GÖRAN PALMGREN

GÖRAN PALMGREN

Jag har varit där! Över 40 år i arbetslivet och nästan tre decennier i ledarpositioner har genererat en djup källa av erfarenhet. Jag har axlat många roller, främst med fokus mot marknadsföring, sälj och kundrelationer inom bank, internationell logistik, postala tjänster och B2B.

JOHAN MARTINSSON

JOHAN MARTINSSON

Mitt yrkesliv har varit fantastiskt spännande och stimulerande. Jag har haft möjligheten att under många år bo och verka i Tyskland, Polen och Ryssland. Att arbeta internationellt har påverkat mitt synsätt på ledarskap och inte minst har det gett mig en ödmjukhet inför andra kulturer och samhällen.

EVA LOSMAN RAGNÅ

EVA LOSMAN RAGNÅ

Min arena är allt som har med försäljning och marknadsfrågor att göra; affärer kort och gott! Fokusering av verksamheter är min styrka. I mina roller har jag arbetat med att finna och lyfta fram det individer och bolag är bra på och säkerställa att de fokuserar på detta för att nå framgång.

JOHAN BRANDRUP-WOGNSEN

JOHAN BRANDRUP-WOGNSEN

Med bakgrund som civilingenjör teknisk fysik har jag passerat genom tung svensk basindustri (elektromekanik, logistik och petrokemi) hela vägen över finansindustrin till olika tjänste- och servicenäringar. Få verksamheter är mig främmande efter 40 år med positioner i sveriges största företag och, som flerfaldig entreprenör, i dess minsta.

BENGT THURN

BENGT THURN

De senaste 20 åren har jag arbetat som IT-och verksamhetsledare vilket gett mig bra erfarenheter inom bland annat personalledning, affärsutveckling och förändringsarbete. Jag brinner för utveckling där verksamhetsnyttan och kunden står i fokus.

Magnus Erkander

Magnus Erkander

I min snart 40-åriga karriär har jag varit verksam inom branscher som byggnads- och kemisk industri, läkemedel, riskkapital, bank och försäkring. Jag har ofta haft en chefsroll inom ekonomi och har lärt mig att det ALLTID finns potential i förbättring av verksamhetsstyrning och ledarskap.

Torbjörn Ferndahl

Torbjörn Ferndahl

Under 30 år har jag i olika arbeten samlat framgångsrecept inom sälj- och produktledning, PR/opinionsbildning och ledarskap i multinationella koncerner, start-up företag och intresseorganisationer. Min drivkraft är att skapa engagemang och därigenom utveckla ständiga förbättringar.

Veronica Bergholtz

Veronica Bergholtz

Inredningsdesigner

Kenneth Larsson

Kenneth Larsson

Kreatör, strateg och designer. Jag har över 25 års erfarenhet av reklam, kommunikation och entreprenörsskap. Till min erfarenhet av att skapa identiteter för organisationer och driva kampanjer så adderar jag arbetet med värdegrundsfrågor som spetskompetens.

Gunilla Munke

Gunilla Munke

I mitt arbete som change agent, strateg och projektledare har jag fokus på människorna. Mina erfarenheter kommer från försäljning- och reklamvärlden. Jag har levt och arbetat 15 år i Italien vilket gjort mig ödmjuk och medveten om livets alla sanningar. Som certifierad CTT-konsult har jag ett värdegrundsperspektiv i våra uppdrag och jag driver frågor som rör värderingar, drivkrafter och utveckling i varumärken och organisationer.

Elin Thurang

Elin Thurang

FÖRÄLDRALEDIG. Jag är produktionsledare och grafisk formgivare och har jobbat med kommunikation och marknadsföring ända sedan jag först gav mig ut på arbetsmarknaden 2001. Jag tror på organisation och ordning och ser till att det finns ett fungerande system bland de kreativa krafterna på Madicon Communication.

Hanna Forsell

Hanna Forsell

Jag är copywriter på Madicon Communication med en högskoleutbildning som textdesigner i bagaget. Det skrivna ordet och allt man kan göra med det är en av mina stora passioner. Utöver skrivandet producerar jag original för både tryckt och digitalt kommunikations­material och ansvarar för allt som har med webben att göra.

106310641099109710983148332533292283229623102947